Egy lépés a Multi-Pay® POS terminállal a készpénzmentes világ felé (2016.02.01)

Vannak olyan országok, ahol a kártyás fizetés aránya hozzávetőlegesen 70%, a készpénzesé pedig 30, míg Magyarországon pontosan az ellenkezője valósul meg. Pedig mindenkinek érdeke lenne, a készpénzforgalom csökkenése és ezzel párhuzamosan az elektronikus - kártyás vagy mobil - forgalom bővülése. Ez az állam számára olcsóbb, a kereskedőknek biztonságosabb.

Ha a GDP százalékában vizsgáljuk a készpénzforgalom arányát, akkor sem rózsás a hazai kép: míg például Svédországban ez 2%, Izraelben 5%, az Amerikai Egyesült Államokban 7,7%, Magyarországon európai összehasonlításban is az egyik legmagasabb, 11% felett van. Az sem jó hír, hogy 2013 és 2014 között – miután a kormány bevezette a tranzakciós illetéket, majd a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét – drasztikusan nőtt a forgalomban lévő készpénz havi állománya.
A Multi-Pay® POS akár a legkisebb üzletek számára is költséghatékony és komfortos alternatívát kínál a készpénzforgalom kiváltásához. Ezért döntött például a szabadbattyáni Gyémánt Kígyó Gyógyszertár tulajdonosa, dr. Gyémánt Kálmán a multipayes terminál telepítése mellett.

– A gyógyszertárunkban évek óta lehet bankkártyával fizetni, de a korábbi POS terminálunkhoz képest a multipayes kártyaelfogadás tranzakciós díja sokkal kedvezőbb, ezért igyekszünk a kártyaforgalmat odaterelni – mondja Gyémánt Kálmán.

A Multi-Pay® POS mellett szólt az is, hogy modern – a PayPass (egyérintéses) fizetést is lehetővé tevő eszköz – szemben sok régi terminállal. Ráadásul a telepítéséhez kapcsolódó ügyintézés is gyors és rugalmas, ahogy a gyógyszertár tulajdonosa fogalmaz „semmi dolga nem volt a terminállal kapcsolatban”. Az ügyfélbarát ügyintézésnek köszönhetően az adminisztrációs feladatok szinte csak a szerződés aláírására korlátozódnak.

Gyémánt Kálmán szerint ma az határozza meg, hogy ki mivel fizet egy üzletben, hogy a fizetését, nyugdíját milyen formában kapja. Aki készpénzben, az ezt igyekszik költeni, aki viszont bankkártyára, vagy egészségpénztári kártyára, az a plasztikkal fizet. Szerinte – ha lassan is – nő az elektronikus fizetést választók tábora.

- Ma már a kisebb forgalmú helyeknek is versenyelőnyt jelent a kártyaelfogadás. A Multi-Pay® POS számukra is megfizethető alternatívát kínál – teszi hozzá Gyémánt Kálmán.


Vissza

Multi-Pay® Zrt.
Székhely:
1022 Budapest, Bimbó út 18.
Ügyfélszolgálat: (06 1) 210 9797
Telefon: (06 1) 210 9774
E-mail cím:
multi-pay@multi-pay.hu
Bankszámlaszám:
10702019-65910144-51100005
 
Mg Főzi Főzelékgyár
ételfogyasztás
Budapest
Campona Bevásárlóközpont
I. emelet
Copyright © Multi-Pay Zrt. Minden jog fenntartva.
map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off map1_on map2_off map3_off map4_off map5_off map0 map2_on map1_off map3_off map4_off map5_off map0 map3_on map1_off map2_off map4_off map5_off map0 map4_on map1_off map2_off map3_off map5_off map0 map5_on map1_off map2_off map3_off map4_off map0 map0_0 map1_off map2_off map3_off map4_off map5_off